A story by Norman
Alles over de auteur en zijn boeken!

28.09.2018

En de aarde begon te beven…..

Woorden die rechtstreeks uit de roman: ‘De stilte van het water’ komen.

Want dat begon de aarde toen ook daadwerkelijk te doen, te beven en te schudden. Ik weet het nog goed, vol ongeloof keken wij elkaar aan. ‘Dit kan toch niet waar zijn’ schoot nog door mijn gedachten. Slechts een paar seconden staan je gedachten even stil,  het besef moet indalen dat er weer een aardbeving gaande is en dan komt de klap daarna twee keer zo hard binnen.

Overal paniek, gillende moeders op zoek naar hun kinderen. Mensen die halsoverkop de overblijfselen van hun huizen verlaten op zoek naar een veilig heenkomen. Sterkere volwassenen die oudere, kreupele of gehandicapte medemensen aan ledematen wegtrekken, zo ver mogelijk van de bebouwing vandaan.


Met een grote klap valt er weer een woning om, een ander gebouw stort  nu definitief in en verderop begint het asfalt weer verder open te scheuren. Chaos en paniek is overal aanwezig. Een land, een compleet volk, in ontreddering achterlatende. Een natuurramp van formaat, de aardbevingen op Haiti in 2010.

Als Europeaan zonder enige aardbevingservaring sta je wel raar te kijken, als kort na de aardbevingen het dagelijks leven ogenschijnlijk gewoon weer doorgaat. Zodra de doden zijn begraven, of simpelweg aan de kant van de weg zijn neergelegd, lijkt voor velen het gewone leven langzaam weer door te gaan. Gewoon, net zoals anders. Maar ja , wat moet je ook anders?

Deze mensen leven meer bij de dag. Tel je zegeningen en morgen zien we wel weer verder lijkt hier het motto haast wel. Ik zie direct sterke overeenkomsten met de Westelijke Sahara, waar de lokale bevolking ook een dergelijke levensfilosofie hanteert. Als je vandaag een schaap kunt slachtten dan moet je dat ook doen, je laat familie en vrienden ervan meegenieten en morgen zien we wel weer verder. Vandaag vieren we feest en morgen….ach morgen is morgen.

Daar kunnen de Europeanen nog wat van leren, dunkt mij. Zou dat voor ons hier ook niet een betere levenshouding zijn?  
Genieten van wat je hebt…….en morgen…..ach morgen zien we wel weer verder.
 

Norman is naast auteur van o.a. ‘De stilte van het water’ werkzaam voor de Koninklijke Marechaussee en een expert op het gebied van mensenhandel en mensensmokkel. Vooral de ervaringen in het werken onder bijzondere en soms zware omstandigheden, maar ook het leven met verschillende culturen in diverse landen, gebruikt hij als bron voor zijn boeken.
Voor meer info
over de uitgever van ‘De stilte van het water’ www.futurouitgevers.nl

 

Admin - 09:33:29 | Een opmerking toevoegen Contact met A story by Norman