A story by Norman
Alles over de auteur en zijn boeken

De kunst van het remigreren, ervaringen van een terugkerend expatgezin

Mag je als terugkerende expat of (r)emigrant last hebben van een Reverse Culture Shock

En wat is dat eigenlijk? Is de relatie met familie en vrienden veranderd? Of zijn wij soms veranderd? Is het thuisland misschien veranderd? 
Na vele jaren komt voor iedere expat (en soms de remigrant) de onvermijdelijke datum van terugkeer naar Nederland dichterbij. 

Wat rest; een rugzak vol mooie herinneringen en ervaringen, meegenomen vanuit het andere verre land. Terug naar Nederland of België, waarschijnlijk de eenvoudigste verhuizing ooit. Toch?  


Voor velen is deze realiteit anders. Relaties met familie en vrienden zijn wel degelijk veranderd. Wij zijn veranderd, zij zijn veranderd.  Het gevoel er niet meer in te passen en er niet meer bij te horen krijgt de overhand. 
Heimwee, verdriet en soms zelfs boosheid zijn eerder regel dan uitzondering.


Autobiografisch

Dit waargebeurde verhaal gaat over een terugkerend Nederlands expatgezin. Een gezin dat zeven jaar in een ander land, ver weg over zee heeft gewoond en nu terugkeert naar Nederland. Terug naar het land waar alle gezinsleden geboren zijn. Stuk voor stuk krijgen zij te maken met een Reverse Culture Shock. 
Een wereldwijd fenomeen dat bekend is bij vele terugkerende expats maar zeker ook bij terugkerende emigranten. Want ook emigranten komen wel eens terug naar het thuisland, in dit geval Nederland. 
Vaak onverwacht, soms gedwongen door medische, financiële of zelfs emotionele omstandigheden, verlaten ook sommige emigranten na vele jaren het nieuwe thuisland en keren terug naar Nederland. Deze groep terugkerende expats en remigranten, verkeren in de veronderstelling dat er weinig is verandert. Maar vaak blijkt het tegendeel waar te zijn. 
Benieuwd hoe dat komt en wat je hier wellicht tegen kan doen? 
Leef mee met de soms hilarische ervaringen van dit expatgezin en leer hoe zij met vallen en opstaan hun draai weer in Nederland hebben gevonden. 
Lees hier alles over in het nieuwste boek "De kunst van het remigreren, ervaringen van een terugkerend expatgezin'. 

ISBN 97-89-4602247-1-3 

circa 144 pagina’s

Verkoop o.a. via www.bol.com (bestellen via Bol, klik hier

LM Publishers (klik hier voor uitgever)

 

Wil je een gesigneerde versie bestellen? Stuur dan een mail naar info@astorybynorman.com 

 

 

 

E-mailen
Instagram
LinkedIn