A story by Norman
Alles over de auteur en zijn boeken!

Over de auteur:  

Ik ben ondertussen al vele jaren werkzaam voor de Nederlandse overheid en samen met mijn gezin hebben we inmiddels al meerdere internationale verhuizingen achter de rug.  Via het noorden van Europa vertrokken wij dit keer, na een tussenstop van een paar jaar in Nederland, naar Midden-Amerika. Juist vanwege mijn werkzaamheden kwam ik terecht in landen zoals Belize, Haïti, USA, Tortola (BVI), Suriname, Guadeloupe en uiteraard ook op al onze mooie zes Caribische (ei-) landen behorende bij het Koninkrijk. 
Na zeven fantastische jaren op het mooie eiland Curaçao, en een enorme berg aan ervaring rijker, heb ik mij nu ook toegelegd op het schrijven van non-fictie literatuur. Vooral de ervaring van het werken onder bijzondere omstandigheden en in andere landen, maar ook het leven met verschillende culturen, gebruik is als bron voor mijn boeken. 
Het zijn die eigen ervaringen, autobiografisch dus, en waargebeurde feiten die ik probeer te verwerken in mijn boeken.   

Met onze kinderen....

Samen met mijn vrouw hebben we drie kinderen, twee jongens en een meid, die allen in Nederland zijn geboren.  Onze kinderen, een tiener en twee jongvolwassenen, zijn inmiddels echte wereldreizigers geworden. 
Tot op heden hebben zij juist het merendeel van hun leven in het buitenland gewoond. De jongste, onze dochter was vanaf haar tweede levensjaar al niet meer woonachtig in Nederland. Terugkeren naar het geboorteland was voor haar dan ook vreemder dan voor haar oudere broers die nog wel voldoende herinneringen aan Nederland hadden. Gelukkig weten zij zich, als zogeheten Third Culture kids, iedere keer weer aan te passen aan de lokale omstandigheden, nieuwe culturen en zeker ook de verschillende temperaturen. 
Of zij altijd in Nederland zullen blijven wonen? Ik denk het niet.

  • 2016-06-13 15.15.05
  • 21277983_10210345201811229_1165926100_o
  • 21268463_10210345201331217_2091942381_o

 

De oorsprong...

Zelf ben ik geboren en getogen in Amsterdam (1971), ergens in Oud-west en op 3 hoog - 4 achter. Mijn ouders kregen, als een van de eerste bewoners, zo'n moderne huurwoning in de bekende - en destijds al beruchte -  Amsterdamse Bijlmermeer.  Daar, tussen allerlei verschillende culturen en bevolkingsgroepen, groeide ik op en verbleef daar tot mijn twintigste. 
Misschien heeft juist het opgroeien in een multi-culti wijk met al zijn bijzondere omstandigheden er wel toe bijgedragen dat ik wat makkelijker kan aarden in een ander land en tussen verschillende culturen. 

Inmiddels al getrouwd, vertrokken mijn vrouw en ik naar een klein dorpje in de Noordoostpolder, om vanaf dat moment om de paar jaar weer te verhuizen naar een ander land of werelddeel. En toen kwam inderdaad dat mooie Caribische avontuur op het mooie eiland Curaçao. Zeven geweldige jaren later zijn wij inmiddels weer terug in Nederland en wonen in het midden van het land. Voor hoelang, dat is niet duidelijk. Het is maar de vraag of wij überhaupt nog lang in Nederland blijven wonen, een bekend gevoel bij veel expats. Andere culturen en andere landen, het heeft een grote aantrekkingskracht op ons. 
Wie weet waar we nog terecht gaan komen, de tijd zal het leren.

 

Mijn levensmotto is: 'Geniet niet met mate, maar in overvloed'. Ik probeer dat in ieder geval zoveel mogelijk te doen.