A story by Norman
Alles over de auteur en zijn boeken

Over de auteur:  

Norman is ondertussen al vele jaren werkzaam voor de Nederlandse overheid en samen met zijn gezin heeft hij  inmiddels al meerdere internationale verhuizingen achter de rug.  Via het noorden van Europa vertrokken zij, na weer een tussenstop van een paar jaar in Nederland, naar Midden-Amerika. Juist vanwege zijn werkzaamheden kwam hij zelf eerder al in landen terecht zoals vml Joegoslavië, Congo, Belize, Haïti, USA, Tortola (BVI), Suriname, Guadeloupe, Puerto-Rico, Mali, de Bahama's en uiteraard ook de zes mooiste Caribische (ei-) landen behorende bij het Koninkrijk. 
Na zeven fantastische jaren op een fantastisch eiland in de Caribische Zee en een enorme berg aan ervaring rijker, begon hij zich in 2016 bij terugkeer in Nederland, toe te leggen op het schrijven van non-fictie literatuur. Vooral zijn ervaringen van het werken onder bijzondere omstandigheden en in andere landen, maar ook het leven met verschillende culturen, gebruikt hij als bron voor zijn boeken. Inmiddels heeft hij zijn geboorteland wederom verlaten en woont bijna 8000 kilometer verderop.   
  


WhatsApp Image 2019-10-28 at 12.49.43
DSC_0432
WhatsApp Image 2020-06-09 at 14.36.27 (1)

 

De oorsprong...

Norman is geboren en getogen in Amsterdam, ergens in Oud-west en op 3 hoog - 4 achter. Zijn ouders kregen, als een van de eerste bewoners, zo'n moderne huurwoning in de bekende - en destijds al beruchte -  Amsterdamse Bijlmermeer. Daar, tussen allerlei verschillende culturen en bevolkingsgroepen, groeide hij op en verbleef daar tot zijn twintigste levensjaar. 
Misschien heeft juist het opgroeien in een multiculturele wijk met al zijn bijzondere omstandigheden er wel toe bijgedragen dat hij zich  makkelijk kan aanpassen in ander landen en met verschillende culturen. 

Inmiddels al getrouwd, vertrok het stel naar een klein dorpje in de Noordoostpolder, om vanaf dat moment om de paar jaar weer te verhuizen naar een ander land of werelddeel. En toen kwam inderdaad dat mooie Caribische avontuur op het pad. Zeven geweldige jaren later vertrokken zij  weer terug naar Nederland. Lang duurde dat niet, inmiddels woont het gezin na amper drie jaar Nederland wederom aan de andere kant van de wereld.

Voor hoelang, dat is niet duidelijk. Het is maar de vraag of zij überhaupt nog terug naar Nederland gaan. Andere culturen en andere landen, de aantrekkingskracht blijft groot.  Wie weet waar zij nog terecht gaan komen, de tijd zal het leren.

 

Zijn levensmotto: 'Geniet niet met mate, maar in overvloed'. 

 


 

 

 

  


 


 


 


 


 


 


 

E-mailen
Instagram
LinkedIn